Winkelmand
Geen artikelen

Welkom bezoeker!

Doorzoek site

Als u een voertuig koopt, moet u als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs zelf op uw naam laten overschrijven. Iemand anders kan dit niet voor u doen. Voor het overschrijven van een kentekenbewijs moet u minstens 18 jaar zijn en in Nederland wonen.

 

Op ruim 900 PostNL Postkantoren kunt u terecht voor het overschrijven van een kenteken. Ga naar de postkantoorzoeker om te kijken waar u dichtstbijzijnde postkantoor is.

 

Kentekencard vervangt papieren kentekenbewijs

Per 1 januari 2014 ontvangt u geen kentekenbewijs meer maar een Kentekencard. Het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat vervangt het bekende papieren kentekenbewijs. Daarnaast krijgt u het nieuwe kentekenbewijs niet gelijk mee, u krijgt deze opgestuurd naar het adres waar u volgens de gemeentelijke basisadministratie woonachtig bent. Voor een bedrijf geldt het adres dat in het handelsregister bekend is.

 

Voor een kenteken overschrijving heeft u de volgende documenten nodig:

  • Een Nederlands legitimatiebewijs
  • Het tenaamstellingbewijs
  • Het overschrijvingsbewijs

 

Heeft u geen Nederlands legitimatiebewijs dan kunt u geen kenteken overschrijven op het Postkantoor, Kijk op de RDW website waar u dan terecht kunt.

 

Meer informatie over de nieuwe Kentekencard klik hier

 

De kosten voor het overschrijven van uw kenteken zijn € 9,70

 

Voor meer informatie over kentekenregistratie verwijzen we u graag door naar de website van de RDW.

 

Wegenwacht® Service van de ANWB

Bij het overschrijven op het postkantoor van een auto- of motorkenteken kunt u direct Wegenwacht Service Nederland of Wegenwacht Service Nederland + woonplaatsdekking nemen.

 

Vanaf € 55,- per jaar, dat is nog geen € 5,- per maand, staat de Wegenwacht 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Wegenwacht Service op het PostNL postkantoor is alleen mogelijk bij tenaamstelling op een natuurlijk persoon.

 

Voor het aanmelden voor de Wegenwacht Service kunt u terecht op ruim 900 PostNL postkantoren. Ga naar de postkantoorzoeker om te kijken waar uw dichtstbijzijnde postkantoor is.